Byrdie interjú
2023/04/08

Kiernan Shipka tizenéves kora óta divatikon, több, mint egy évtizede éli mindennapjait a nyilvánosság előtt. Azután, hogy a Mad Man szarkasztikus Sally Draperjeként betört a kollektív tudatba, már többek között láthattuk őt a Sabrina hátborzongató kalandjai sorozat élén, és láthattuk őt játszani Susan Saradon oldalán a Feud: Bette and Joan sorozatban is. A közösségi médiában is kiemelkedő helye van, gyönyörűen fényképezett out fit fotókat tölt fel Instagram oldalára. Legújabb filmjében a Wildflower-ben Kiernan Bea-t alakítja, két értelmi fogyatékkal élő felnőtt gunyoros tinédzser lányát, akinek el kell döntenie, hogy az egyetemet vagy a családját helyezi előtérbe.

Kiernan-el a filmjének promótálása alatt találkoztunk és azzal töltöttük az időt, hogy a 90 éves farmerekről beszélgettünk, arról is, hogy mit tanult a Mad Man jelmeztervezőitől és miért gondolja, hogy Timmy Chalamet örökkön örökké divat ikon lesz.

A ‘Wildflower’ filmek alatti gardróbjáról
Bea karakterének kulcsfontosságú eleme az, hogy a rá háruló felelősség miatt nem gondol annyit önmagára, mindig más embereket helyez előtérbe önmaga helyett. Érdekes dolog, amikor egy karakter gardróbja már-már utolagos gondolatnak tűnik, mégis végül kiderül, hogy ez az, ami a végén mindent elárul az adott szereplőről, mindent, amit tudni kell róla.

Bea stílusában azt szerettem, hogy egyáltalán nem riadt vissza az esetleges divatkatasztrófáktól. Olyan ruhát akartam, amiben tudtam, hogy kényelmesen érezné magát és végül egy egyszerű kicsit fiús, kicsit lányos vonalra álltunk rá. Azt hiszem a ruháiban keres valamilyen könnyedséget. Stílusa azt tükrözi, hogy életének ezen a részén egyszerűnek tartja a dolgokat.

Arról, hogyan esett szerelembe a divattal
Nagyon fiatal voltam még, amikor megtörtént, akkor, amikor találkoztam a Mad Man jelmeztervezőjével Janie Bryant-tel. Nehéz nem érezni a vonzerőt, amikor a legőrültebb vintage dolgok vesznek körül. Szóval még szinte kisbaba voltam, amikor elkezdtem nézegetni a style.com-ot, ami 11-12 éves korom körül megszállottságommá vált.

Janie volt az, aki azt mondta, hogy a stílus képes történeteket mesélni. Számomra ez nagyon kedves tanács volt. Egyszerűnek hangzik, de mindig azt ismételgette, hogy amit viselek, azok jelentenek valamit. Nem csak arról van szó, hogy a ruhák szépek, ezt soha nem felejtem el. Ha így gondolok a divatra, még sokkal izgalmasabb.

Arról milyen voltak fiatal stílus ikonnak lenni
11 éves voltam, rendezvényekre jártam, tervezői ruhákat és mindenféle cuccot viseltem. Visszagondolva nagyon szerencsésnek érzem magam, sok örömömet leltem venne. Sosem éreztem nyomást arra, hogy jól nézzek ki, vagy valamit másokért tegyek. Szerencsés voltam azért is, mert lehetőségem volt viselni ezeket a darabokat, részt venni ezeken az eseményeken, ahol ezeket hordhattam.

A Tavi Gevinson hatásról
Ha visszagondolok, hogy mit viselt egy olyan személy, mint Tavi, amikor ugyanennyi idős volt, akkor azt látom, hogy mennyire szórakoztató és könnyed volt. Az igazi örömöt láttad abban, ahogyan viselte a ruhákat. Emlékszem rá, hogy én is boldog voltam a viselt ruháimtól. Nagyon izgatott voltam. Szerencsésnek érzem magam, hogy semmi nem volt rám kényszerítve. Boldog voltam és játékosabb, így ezzel kitudtam fejezni a személyiségemet, ami eléggé szórakoztató volt.

Jelenlegi stílusáról
Nagyon szeretem a vintage-et és mostanában az egyszerűbb dolgok tetszenek. Szeretem az egyenesebb vonalakat. Sok feketét hordok. Szeretek nadrágot és trikót viselni és szexinek érezni magam. Néha szeretek egy kicsit csillogóbb, máskor kicsit merészebb lenni. Tudom, mi tetszik, de volt olyan, amikor bele kaptam ilyen olyan stílusba is, nem igazán figyeltem oda. Tényleg érzem, hogy most már első kézből ismerem a stílusomat. Tudom mi áll jól rajtam, miben érzem jól magam és nem vagyok hajlandó úgy kimenni a házból, hogy nem érzem magam önmagamnak.

Vintage kedvenceiről
30-as éveket idéző vintage farmereim vannak, kisfiús nadrágok, amiket nagyon sokat hordtam. Ezek a tökéletes farmerek számomra, de kedvelem a vintage pólókat és nadrágokat is. Érdekesek és szórakoztatóak, jelentéssel bírnak. Történetük van.

Los Angeles legjobb vintage boltja
Szeretem Tommy Dorrt, van egy helye, amit Mood Food-nak hívnak. Itt megtalálom az összes évjáratot, ami igazi függőséget okoz, mint egy kincsvadászat. Komolyan keresni kell egy igazán klassz valamit, vagy mást.

Napi viselete
Ha elég meleg van kint, mostanában farmert és valami felsőt veszek fel. Általában tornacipőt és egy táskát hordok magammal. Ha barátokkal találkozom, akkor legtöbbször fekete nadrág és valamilyen trikó, amit viselek.

Múltbéli és jelenlegi divatikonjai
Mindig és örökké Grace Kelly, a megszállottságom talán soha sem múlik el, ami a stílusát illeti, de vannak mások is, akikért élek-halok. Imádom, amit Florence Pugh csinál, nem csak a stílusával, de a ragyogásával, mindig izgatottan várom a következő választásait. Szerintem nagyon, nagyon jó.

Kristen Stewart is menő. De szeretek mindent, amit Michelle Yeoh viselt ebben a díjátadó szezonban. Mindegyik ütős. Szeretek önmagam lenni és azt is szeretem, ha látom valakin, hogy amit visel, az jelent valamit.

Timmy Chalamet egy stílus legenda számomra. Mindig izgatott vagyok, amikor promótál valamit. Annyira létszik rajta, hogy élvezi és csak csinálja. És én imádom ezt.Szólj hozzá Te is!


Hozzászólás: