Healthyish interjú
2021/02/22

Mivel Kikiről mostanában friss hír nagyon nincs, legfeljebb új Instagram képeket tölt fel úgy döntöttem, hogy régebbi interjúkat is elhozok Nektek. Most a bonappetit.com healthyish receptes rovatának interjújára esett a választásom, melyben Kiki és Flynn McGarry séf az olasz tésztakülönlegességet, a Cacio e Pepe-t készítik el.

Egy délután a konyhában a C.A.O.S sztárjával és Flynn McGarry séffel

“Úgy érzem, amikor csomagolt ebédet hozok a forgatásra, az rengeteg békét ad nekem.”

– mondja Kiernan Shipka a Gem nyitott konyháján, melyet barátja Flynn McGarry üzemeltet a Lower East Side-on.

“Amikor valami házi kosztot eszel lehetőleg kelesztettet, és tahini szezámpasztával készültet, akkor egy pillanatra azt érzed, az egész életed egyben van.”

Közel 9 éven át Kiernan, mint Sally Draper nőtt fel a képernyőkön, aki a Mad Men szeretett jelenetrablója. Megosztotta a képernyőt Susan Sarandon oldalán a Feud című minisorozatban, jelenleg pedig a Netflix-es Sabrina hátborzongató kalandjai sorozatból ismerjük. (Olyan, mint ’90-es évek Sabrina a tiniboszorkány sorozata egy kis Riverdale-es beütéssel).

Ha követed Shipkát a közösségi médiában, már tudod, hogy imádja az ételeket. Nagyon.

“Jonathan Gold (étel kritikus) nagy hatással volt az életemre. Az ő listáin keresztül találtam meg igazán az ételek iránti szeretetemet.”

Amikor Shipka nem eszik a los angeles-i Petit Trois-ban, Bavel-ben, vagy Sqirl-ben, akkor megleli a tűzhelyet a konyhájában.

“Azért egy kicsit tudom mit csinálok. Imádom a sült brokkolit vagy készítek egy szép szelet lazacot. A hús és a zöldségek az életem.”

– nevet Kiernan. McGarry, aki eddig ide-oda nyargalt a szakácsai között és belekukucskált a serpenyőikbe, beállította a gombokat a tűzhelyen, most csatlakozik hozzánk a konyhájában. Amikor először jött Kaliforniából New York-ba, egy pop-up éttermet kezdett el üzemeltetni, az Eurékát, de 13 éves volt, amikor édesanyja san fernando valley-i házából szállított ki ételeket megrendelésre. A páros egy közös baráton keresztül találkozott LA-ben (na meg néhány “agresszív Instagram bekövetésen keresztül” Kiernan részéről) és azóta is szoros kapcsolatban állnak egymással.

Shipka és McGarry elkezdik főzni a Cacio e Pepe-t, mely néhány évvel ezelőtt nagy kedvencük volt egy közös olaszút során.

“Szószerint csak egy pillanatig nézzük, ahogy forr a víz.”

– mondja McGarry és egy hatalmas fazekat tölt meg vízzel. Aztán bekukucskál a fortyogó edénybe, ami tele van spagettivel.

“Megkóstolod? Valamilyen furcsa szorongásom van azzal kapcsolatban, hogy túlfőzöm a tésztát.”

– kérdezi Kiernan-t, aki kihúz egy spagetti szálat és rágni kezdi, mielőtt meghozza az ítéletet: még kicsit ropogós.

Míg én Melissa Joan Harttal nőttem fel, addig Shipka a stream generációs Sabrinát játssza el, aki egy 16 éves halandó boszorkány és kénytelen dönteni, hogy melyik világot választja.

“Megpróbáltam kiaknázni ezt a két lehetőséget, mintha két irányba húznék. Úgy érzem ehhez hasonló dolgokhoz mindenki tud kapcsolódni az életének bizonyos részeiben.”

– magyarázza a fazekat kevergetve. időközben McGarry szorongása eléri a tetőpontot.

“Ezt most kell leszűrnünk.”

– mondja, miközben Kiernan enged egy kis vizet, leszűrik a tésztát, majd az egészet beleteszik egy vajas serpenyőbe, mielőtt igazából bárki is rájönne mi történt, látszik, hogy nem először csinálják ezt.

Talán csak a gőz teszi, de Shipka úgy néz ki számomra, mint egy csillogó highliter stick, csak emberi formában. (végül is Kaliforniában nőtt fel), de biztosít arról, hogy ez egy másik történet, egy 14 órás intenzív forgatási nap után.

“Annyira stresszes voltam az elmúlt évad alatt, hogy random csalánkiütéses lettem. Máskor pedig minden ok nélkül sírni tudtam volna az alváshiánytól.”

– meséli miközben egy marék Grana Padano sajtot szór a serpenyőbe, amit McGarry lelkiismeretesen keverget.

Azóta Kiernan kifejlesztett valami különleges szundi képességet. Bárhol képes elaludni, ehhez elengedhetetlen kellék a levendulaolaj, a CBD olaj (kenderből nyert, nem bódító hatóanyagú étrend-kiegészítő) és a szemmaszk, így éli át a gyilkos napokat. Azon kívül, hogy kicsit le-le hunyja a szemét, adaptogéneket is alkalmaz (Az adaptogén hatás lényege a pszichés vagy fizikai stresszel szembeni ellenállóképesség nem-specifikus fokozása. Az adaptogének különféle természetes anyagok, amelyek részben a mellékvesére gyakorolt hatásuk révén, módosítják a test reakcióit a különféle stresszhatásokkal szemben, növelik a stresszel szembeni ellenállást, általában nincsenek nemkívánatos mellékhatásaik, toxikus hatásaik. – wikipedia), illetve ugrál kicsit a trambulinján.

“Ilyenkor az egész lakókocsi rázkódik, mindenki kiakad, én meg piszok jól szórakozom.”

“Rendben, most csavard fel a spagettit a fogóra.”

– szakítja félbe McGarry és amikor úgy gondolja teljesen felcsavarodott egy gyors mozdulattal a tálba dobja. És lám, ott gőzölög a padon a krémes spagetti. ű

“Ez…rusztikus?”

– kérdezi Kiernan, majd megragadja a borsszórót olyan széles mozdulattal, mint egy szörfös a deszkát teleszórja az egész tálat.

“Azt hiszem a színészkedésben és a főzésben vannak hasonló pontok. Sok dologban különböző művészeti formák, de Flynn és én határozottan osztozunk ugyanazon az elkötelezettségen és perfekcionizmuson a munkánk iránt.”

– fejtegeti sajtos tészta falatok között.

A C.A.O.S második évada április 5.-én érkezik a Netflix-re, de közben Shipka már gőzerővel a harmadik évad forgatására koncentrál. Büszke arra, hogy Sabrina olyan karakter, akire bárhol felnézhetnek a lányok.

“A sorozat Sabrina életének igazán meghatározó szakaszában játszódik, olyan akaraterős, kedves és azt hiszem nagyon fontos, hogy a lányok ezt lássák.”

Az interjút ezután gyorsan egy wrap-ba kell csomagolnunk, ugyanis Kiernan és az anyukája A Kínai negyedbe mennek, hogy aurát olvassanak. De remélhetőleg utána jöhet egy ashwagandha latte és egy jó hosszú szundikálás.

@kiernanshipka.huSzólj hozzá Te is!


Hozzászólás: