Looper interjú
2023/04/08

A Wildflower-ben Bea-nak minden egyebe megvolt, csak nem hagyományos gyerekkora. Két értelmi fogyatékkal élő szülője mellet Bea szabad szelleművé vált, mivel neveléséből hiányoztak a tradicionális irányelvek. Később a felnőtté válás és az egyetemi évek küszöbén a lánynak rá kell jönnie hogyan élje a saját életét úgy, hogy közben szülei se sérüljenek.

Kiernan Shipka karrierje során, kezdve a Reklámőrültektől (Mad Man), a Sabrina hátborzongató kalandjain át, illetve az egyre sokasodó szerepekkel együtt már számos szerepkörben és neves sztárral mozgott, különösen az elmúlt fél évben. A Wildflower ismét új területeteket nyitott meg a színésznő számára, aki még ugyan mindig elkötelezett a horror/thiller műfaja mellett is.

Remek voltál a ‘Wildflowerben’, imádtam a munkád Sabrinaként és nem hagyhatom ki a ‘The Blackcoast’s Daughter’-t sem, ami szintén nagyszerű volt!
Ó, igen, a kedvencem, imádom a ‘The Blackcoat’s Daughter’-t!

A ‘Wildflower’-ben Bea több változáson megy keresztül a szülei fogyatékosságával kapcsolatban, mesélj ezekről, mi az, ami összekapcsolt a projekttel?
Nagyon szerettem ennek a változásnak az ívét. Imádtam, hogy a film elején beletörődött abba, hogy így éli le az életét, a végén pedig látunk egy rettenthetetlen, bátor lányt, aki meri az álmait üldözni. Ezek a tapasztalások, amiket át kellett élnie, meg kellett tennie, illetve egy dolog, ami megváltoztatta az életét, ez nagyon megkapó volt számomra.

Szerettem látni, hogy valaki bátrabbá válik, és egyre biztosabb önmagában. Ez az, amivel én is, mint bárki más próbálkozunk az életünk során – legyőzni az önbizalomhiányt. Szerettem ezt benne, ahogyan azt is, hogy az élet egyes területein sokkal bölcsebb, mint más vele egy korú, de bizonyos részein pedig ugyanúgy gondolkodik, mint a korosztálya. Nagyon érdekes, ezért őt is és a történetét is nagyon szerettem.

Milyen volt olyan TV-s legendák mellet szerepelni, mint Brad Garrett és Jean Smart?
Ez a legfelsőbbszintű profizmus. Ezek a színészek hihetetlenül csodálatosak. Amikor erről beszélek, még mindig izgatott vagyok, hogy “Úristen, ők csinálták a filmet!”, csodálatos. Kis film volt, kis szereplőgárdával, mindenki jelen volt, és annyit kellett adnia magából, amit nagyszerű volt végignézni. Lenyűgöző volt nézni, ahogy Jean és Jacki (Weaver) belevágott, összefogta a csapatot, mindenki imádta a projektet és a forgatókönyv is meseszép volt.

Jean Smart, Jacki és Alex Daddario eszméletlen tehetségek és mind itt voltak és készek voltak játszani. Mindannyian tudtuk, hogy nincs sok időnk, így beleadtunk mindent, annyi érzelmet és emberséget találtak a színészek a karakterekben. A film lelke hihetetlen, szerencsések vagyunk mindenkivel, aki a részese volt.

Kómában volt a karakterem, csak ültem ott és arra gondoltam, hogy ez itt egy család. Ez eldőlt már az első, vagy a második napon, nem is tudom.

Nem én lennék, ha nem tennék fel egy kérdést a ‘Sabrina hátborzongató kalandjai’-ról.
Imádjuk őt.

Szívesen látnék még többet ebből a világból, és örültem, hogy Sabrina visszatért a ‘Riverdale’-ben. Milyen volt ez, szeretnéd őt újra eljátszani?
Egy újabb álmom vált valóra, amikor ismét a bőrébe bújhattam, mert nagyon szeretem őt és nem érzem, hogy igazán sikerült volna tőle elbúcsúznom, úgyhogy jó volt újra feltenni a hajpántot. Emlékszem, amikor a crossoverhez átolvastam a soraimat és azt éreztem “Úristen, tényleg itt van.” Ez az érzés döbbentett rá arra, hogy mennyire is szeretem őt még mindig és nem akarom elengedni, hogy őt játszam. Nem tudom erre mi az esély, de ha valaki azt mondaná, hogy szükségünk van Sabrinára én rögtön mondanám, hogy itt vagyok.

Szeretem ezt a karaktert és ahogy felnövök, nagyon izgat ő milyen lenne ebben a korban. Szuper tini volt és még nem nőtt be a feje lágya, így szívesen megnézném őt érettebb korában is. Szóval igen. Bárhol, bármikor újra elvállalnám a szerepét.

Szeretem az olyan karaktereket, akiknek még nem nőtt be a fejük lágya és abszurd erejük van.
Szenvedély és hatalom, pontosan. Megannyi döntés hozatal.

Remek kiindulás egy karakter útjának.
Valóban az. A cselekménynek is jó – sok minden el tud romlani.

Izgatottan várom a ‘Red One’-t is. Nagy rajongója vagyok a nem mindennapi ünnepi filmeknek. Erről mesélsz valamit?
Nem mondhatok túl sokat róla, de nagyon klassz élmény volt. Azt hiszem ez változást fog hozni a karácsonyi filmek játékába. Legendás előadásokat láthatunk, izgatott vagyok, hogy a részese lehetek. Csodálatos volt ezekkel az emberekkel dolgozni, ismételten tehetséges szereplőgárda állt össze, mint Dwayne Johnson, Chris Evans és ott van Lucy Liu, J.K. Simmons és Nick Kroll, fantasztikusak. Sok vicces előadás van benne, örülök, hogy láthatom. Nagyon szórakoztató lesz.

A ‘The Blackcoat’s Daughter’, a ‘Hallgatás’ és a ‘Sabrina’ mellett látható, hogy van egy fajta kötődésed a horror műfajhoz. Imádom a horrort. Mi késztet arra, hogy visszatérj hozzá?
Azon szoktam néha gondolkodni, hogy én vagy talán nem-e inkább ők találnak meg engem? Imádom a horrort. Nagyon sokféle, akár szórakoztató eszköze van ennek a műfajnak. Imádom ezt a műfajt, érdekes módot ad egy történet elmesélésre.

Lehet van bennem egy kis sötétség, ami képessé tesz arra, hogy eljátszam ezeket a szerepeket és úgy tűnik mindig jól érzem magam ezekben a szerepekben. Igen, szeretem. Szeretem csinálni. Olyan vagyok, mint te, rajongok. Szeretem az ijesztő és a kevésbé ijesztő filmeket is.

Melyik a kedvenc horror filmed?
Jó kérdés. A ‘Sóhajok’, vagy valami hasonló, ami egy kicsit kísérteties. A ‘Démonok között’ az kemény. Neked melyik a kedvenced?

Nekem? ‘A Dolog’, nagy John Carpenter fan vagyok.
Még nem is láttam ezt a filmet, látnom kell!

Mindenképp látnod kell és utána majd elmondod, mit gondolsz.
Megnézem. Komolyan, ezen a héten meg fogom nézni.Szólj hozzá Te is!


Hozzászólás: