Wildflower előzetes és megjelenési dátum
2023/02/26

A People hozta le a napokban Kiernan idén márciusban érkező Wildflower című filmjének előzetesét. A filmben – mely igaz eseményeken alapszik – kedvencünk Bea Johnson karakterét alakítja, egy fiatal középiskolás lányt, aki neurodivergens (ez az elnevezés több specifikus tanulási nehézséget fed le, mint például dyslexiát, ADHD-t, vagy magát az autizmus spektrum zavarokat, amelyek akár halmozottan is jelen lehetnek egy neurodivergens egyében) szüleiről igyekszik gondoskodni, de lassan a saját jövőjét is el kellene kezdenie tervezni.

A Wildflower hatalmas, érző szívvel ünnepli a családot, annak minden változatosságával együtt. A felnőtté válásról szól, arról, hogy ez milyen gyorsan történik meg, de a szereplők eléggé letudnak ahhoz lassulni, hogy felismerjék azt, milyen szerencsések.

Matt Smukler rendezte a filmet, aki saját családjából merített ihletet a filmhez. Az unokahúga és az ő szülei inspirálták, elbűvölte őt az egymás iránti feltétlen szeretetük.

“Álmodni sem mertem volna, hogy rendezőként így fogok debütálni, egy egyen álomcsapattal, akik együtt tudták megmutatni az új oldalukat ezeknek a karaktereknek, olyan módon, ami egyszerre volt erőteljes és elképesztően vicces.” – teszi hozzá Smukler

Az előzetesben láthatjuk Bea-t, aki nevét a Disney rajzfilmből jól ismert Bambi karakteréről kapta, csak Bea-ként rövidítik. A lány boldogan nő fel, egy cseppet sem hagyományos háztartásban. Miután Bea rájön, hogy milyen remek lehetőségei nyílnának az érettségi után, az előzetesben elmondja, hogy egész életében a között tépelődött, hogy el akar szakadni a szüleitől, de közben gondoskodni is akar róluk.

Charlie Plummer alakítja a filmben Bea szerelmét, aki igyekszik a lányt abba az irányba terelni, hogy igenis fontos a jövőjével foglalkoznia:

“Talán azzal, hogy egész életedben mindent megtettél értük, meggyőzted magad róla, hogy tehetetlenek.”

Az előzetesben Bea tanára lelkesen várja a lány főiskolai jelentkezését, melyeket ő folyamatosan elodáz.

“Sok időt töltöttél azzal, hogy másokkal törődj. Azt hiszem itt az ideje, hogy magaddal foglalkozz.” – mondja neki a tanára

A filmet 2022 szeptemberében mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon – TIFF, a mozikba idén március 17-én, míg a streaming szolgáltatókon – még nem tudni pontosan melyiken – március 21-től lesz elérhető.

Én a filmhez eddig kapott egy still képet és egy posztert töltöttem most fel a galériába.

Gallery
Filmek & Sorozatok | Movies & Series > Wildflower (2023)Szólj hozzá Te is!


Hozzászólás: